DM nedlægger veto mod vedtægtsændring

På MP’s generalforsamling blev der vedtaget et forslag til ændring af formålsbestemmelsen. Dette forslag har Dansk Magisterforening nu nedlagt veto imod. Dermed bortfalder forslaget.

9. maj 2012

Den 23. april blev der afholdt generalforsamling i MP Pension. På dagsordenen var blandt andet en ændring af formålsbestemmelsen, som er de regler, der beskriver hvilke opgaver, MP beskæftiger sig med.

- Forslaget blev vedtaget af pensionskassens generalforsamling, men en af de faglige organisationer, Dansk Magisterforening, har brugt deres vedtægtsbestemte vetoret til at forkaste ændringen, og det respekterer vi naturligvis i pensionskassens bestyrelse, siger formanden for MP’s bestyrelse, Arne Grønborg Johansen.

Som tidligere fortalt i en nyhed var der stor debat på MP’s generalforsamling omkring netop ændringerne i formålsbestemmelsen. Mange af de fremmødte i salen følte ikke, at ændringsforslaget var godt nok forklaret.

Om baggrunden for vetoet siger næstformand i Dansk Magisterforening, Peter Grods Hansen:

- Vi ønsker i DM en mere klar formulering, fordi konsekvenserne af den foreslåede formulering er uforudsigelige. Og så ser vi frem til næste generalforsamling, hvor der bør foreligge et nyt forslag, hvor konsekvenserne af beslutningen fremgår tydeligt.

Tilbage på værkstedet

Det nedlagte veto betyder, at ændringen i formålsbestemmelsen bortfalder, og det er nu op til pensionskassen at finde en løsning, som alle kan være tilfredse med.

- Vi skal tilbage på værkstedet og kommer igen med et forslag, som stadig skal være med til at sikre medlemmerne bedre pensioner, men som er enklere og væsentligt bedre forklaret, så medlemmerne kan føle sig trygge ved pensionskassens udvikling, siger Arne Grønborg Johansen.

Endelig betyder det bortfaldne forslag, at den urafstemning om forslaget, som nogle medlemmer har forespurgt, ikke længere er aktuel.

Du kan læse referatet fra generalforsamlingen herEksterne nyheder

20.12.14 Fyens Stiftstidende

20.12.14 Morsø Folkeblad

19.12.14 Børsen.dk (Abonnementsområde)


RSS-feed